Головна » 2013 » Березень » 1 » Круглий стіл на тему «Експериментальна діяльність у навчальному закладі»
14:36
Круглий стіл на тему «Експериментальна діяльність у навчальному закладі»

    27 лютого 2013 року в Комсомольській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням економіки та права відбувся круглий стіл на тему «Експериментальна діяльність у навчальному закладі», в якому взяли участь науковці, вчителі географії, заступники директорів шкіл, які брали участь в експериментальній діяльності регіонального рівня«Методична система формування компетентності учнів з фізичної географії».

   В ході заходу в інформаційно-бібліотечному центрі гості переглянули виставку-презентацію бібліотечно-інформаційних матеріалів з експериментальної та інноваційної освітньої діяльності, а в історико-етнографічному музеї виставку картин декоративно-прикладного мистецтва майстрині Оксани Щербан «Піщана мозаїка». Тягай Наталія Анатоліївна, директор Комсомольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням економіки та  права, провела екскурсію «Інноваційний освітній простір навчального закладу».
   З вітальним словом до присутніх звернулися Угнічева Надія Дмитрівна, заступник голови міста Комсомольська, Шошина Ірина Володимирівна, начальник відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради, Дробецька Надія Герасимівна, завідувачка Комсомольського міського методичного кабінету.
   Модератор круглого столу Шкоденко Лариса Анатоліївна, методист відділу природничо-математичних дисциплін ПОІППО імені М.В. Остроградського, окреслила особливості та переваги дослідницько-експерементальної роботи.
   Науковий керівник експериментальної діяльності регіонального рівня  «Методична система формування компетентності учнів з фізичної географії» Булава Л.М., кандидат географічних наук, професор кафедри географії та краєзнавства ПНПУ, підвів підсумок трирічної роботи семи шкіл міста Комсомольська.
   Результативністю та ефективністю впровадження методики формування фізико-географічних знань серед учнів 8-х класів у процесі експериментальної діяльності поділилась Богданова-Портяна Марина Володимирівна, вчитель географії та економіки Комсомольського НВК імені Л.І. Бугаєвської,  керівник методичного об’єднання вчителів географії та економіки м. Комсомольська. Про формування пошуково-дослідницької компетенції учнів 8-х класів у процесі експериментальної діяльності з фізичної географії розповіла Щербан Оксана Василівна, вчитель географії Комсомольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням економіки і права, керівник семінару-практикуму    «Експериментальна діяльність з географії в ЗНЗ».
   В дискусії про вплив експериментальної  діяльності на ефективність роботи навчальних закладів та шляхи впровадження освітніх інновацій у навчально-виховний процес шкіл взяли участь заступники директорів та вчителі географії загальноосвітніх навчальних закладів міста Комсомольська.
Проект резолюції оголосила Барскова Надія Сергіївна, методист Комсомольського міського методичного кабінету, з доповненнями учасників круглого столу. Географи міста націлені на подальше використання результатів експерименту в освітній діяльності та участь в інших проектах та експериментах.

Переглядів: 380 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вівторок, 14.05.2024, 13:20
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Друзі сайту
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright NTyagay © 2024