Головна » 2013 » Листопад » 22 » Міський семінар заступників директорів з виховної роботи
14:22
Міський семінар заступників директорів з виховної роботи

«Використання інформаційно-комунікаційних технологій як ефективний засіб активізації та оптимізації виховного процесу в школі»
12 листопада 2013 року
Інформатизація  навчально-виховного процесу в школі - це великий простір для прояву творчості педагогів, який спонукає шукати нові, нетрадиційні форми і методи взаємодії з дітьми. Необхідність застосування комп’ютерної техніки в освітньому процесі регламентовано нормативно-правовою базою. Зокрема про пріоритет впровадження ІКТ в розвиток освіти говориться в ст.9 «Національної доктрини розвитку освіти». 
Сьогодні все частіше почали говорити про гіпнотичний вплив комп’ютерних технологій на свідомість дитини. Але комп’ютерні технології виконують також і релаксаційні функції,заповнюючи час відпочинку дітей, формують їх потреби. Тому в педагогічній діяльності виникає необхідність використання ІКТ в якості потужного інструменту розвитку мотивації освітнього процесу, враховуючи велику та серйозну зацікавленість дітей комп’ютерами. Учні із задоволенням працюють на заняттях,  де використовуються інформаційно-комунікаційні технології. Вони активно включаються у виконання завдань,  адже технічні засоби дозволяють включати в процес виконання завдань і звук, і дію, і мультиплікацію, що підвищує інтерес і увагу дітей.
Саме про це йшла мова на міському семінарі заступників директорів з виховної роботи 12 листопада в Комсомольській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням економіки та права. На семінарі були присутні заступник міського голови Угнічева Н.Д., начальник міського методкабінету Дробецька Н.Г., методист  методкабінету Щербина Л.О., директор  школи Тягай Н.А., заступники директорів шкіл та ЦД та ЮТ з виховної роботи. Семінар відкрила Угнічева Н.Д., яка наголосила на актуальності піднятого питання.  Начальник міського методичного кабінету Дробецька Н.Г. привітала всіх учасників і побажала плідної праці. Методист методкабінету Щербина Л.О. підкреслила, що  питання використання ІКТ у виховному процесі школи ще дуже мало вивчене, тому досвід першої школи надзвичайно важливий. Під час теоретичної частини семінару директор школи Тягай Н.А.   зупинилась на питанні створення в школі інформаційного середовища як складової стратегічного розвитку навчального закладу, заступник директора з ВР Манько Н.П. говорила про розвиток творчого потенціалу та життєвої компетентності учнів через використання інформаційно-комунікаційних технологій.
Яскраве враження справила на всіх присутніх творча майстерня «ІТ-клас», яку провів класний керівник 7-Б класу Роман О.А. разом зі своїми учнями. Вони продемонстрували, як цікаво можна використовувати Xbox в процесі підготовки до творчих конкурсів та під час спортивних змагань. Зачарували й маленькі учасники студії естетичного виховання під час заняття «Жила-була біла хата…», яке провела вчитель 3-Б класу Курбака С.Г. для своїх учнів. Нікого не залишив байдужим телеміст «Комсомольськ – Петриківка - Львів»,  що відбувся  в ході проведення прес-конференції шкільного учнівського парламенту (координатор Ворона Л.Я.)., на якому діти змогли поспілкуватися з членами учнівського парламенту Петриківки та випускниками школи, що в свій час були активними учасниками учнівського самоврядування. Вчитель 1-А класу Цюх В.І поділилася своїм досвідом використання в роботі класного керівника «Щоденник-ua». Роман О.А. презентував роботу гуртка «Юний програміст»  у шкільному «ІТ-центрі». Завершилася робота семінару «інфомандрами» з використанням планшетів APLE, якими керувала Роман О.В. (класний керівник 6 класу). За «круглим столом» учасники заходу   обмінялися враженнями, висловили свої побажання та подякували господарям за насичену й цікаву програму семінару.
Заступник директора з ВР Манько Н.П.

Переглядів: 333 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вівторок, 14.05.2024, 20:41
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Друзі сайту
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright NTyagay © 2024