Головна » 2011 » Квітень » 6 » Відкриття надсучасного кабінету фізики
15:07
Відкриття надсучасного кабінету фізики
31 березня в ЗОШ № 1 відбулося урочисте відкриття профінансованого ВАТ «Полтавський ГЗК» високотехнологічного кабінету фізики, укомплектованого суперсучасним обладнанням, що для обдарованих юних фізиків є гострою необхідністю, а для решти школярів - гарною підмогою в осягненні цієї основної і складної науки.
На традиційну церемонію відкриття - розрізання стрічки - сучасного кабінету фізики в ЗОШ № 1 прийшли мер міста Сергій Супрун, секретар міськради Світлана Калашник, керівництво ГОРОО, директори та вчителі загальноосвітніх шкіл міста. Полтавський ГЗК представляв заступник начальника відділу підготовки кадрів Руслан Клименко. Слід сказати, що ініціатива створення такого кабінету виходила від генерального директора ПГЗК Віктор Лотоус.
На ремонт самого приміщення та придбання устаткування комбінату ж виділив 200 тис. грн., але це не межа.
- Основне завдання було створити надсучасний кабінет фізики, - розповіла директор ЗОШ № 1 Наталія Тягай, - на що Віктор Лотоус і виділив фінансування. За ці кошти ми повністю поміняли вікна, стелі й підлоги, зробили нову систему опалення та освітлення, закупили нові меблі і обладнали лаборантську. Крім стандартного обладнання для практичних занять, ми придбали мультимедійну сенсорну дошку, величезний рідкокристалічний телевізор, магнітну і керамічну дошки, телескоп зі збільшенням в 269 разів, електронний мікроскоп з 1300-кратним збільшенням і можливістю демонстрації досліджень на екрані в режимі онлайн.
Але купили ще не все, і Віктор Вікторович обіцяв нам виділити кошти на придбання спецобладнання для кабінету.
Що ж, як кажуть, грунт для геніїв удобрений: створені всі умови, для того щоб діти могли вивчати складний світ фізики не тільки зі слів учителя, а й проводячи досліди особисто. Однак, як би не була оформлена сцена, без головного героя вона порожня і незначна. У даному випадку головний герой - це вчитель, Сергій Залізняк, якому надані унікальні за теперішніх часів можливості для навчання підростаючого покоління комсомольчан. А нам залишається лише чекати результатів. Варто сказати, що про кваліфікацію цього педагога ходять майже легенди, а на відкритті кабінету виступав один з його вихованців - Данило Сухонос, який завоював право представляти Полтавщину на всеукраїнському рівні. Його науково-дослідну роботу «Елементи теорії фізики вибухових процесів та їх наслідки на прикладі підприємств гірничодобувної промисловості» (рецензію до роботи написав перший заст. Глави міста Дмитро Биков) оцінити зможе не кожен дорослий. Для цього у багатьох просто не вистачить знань з даного предмету.
- Такий кабінет - це серйозна підмога і для педагогів, і для учнів - тих, які хочуть не просто відсидітися на задній парті, а отримати глибокі знання, - підсумував мер Комсомольська Сергій Супрун. - На жаль, сьогодні фінансування сфери освіти не забезпечує навіть мінімальних потреб, так що ми не маємо можливості для створення таких кабінетів з усіх предметів.

Переглядів: 320 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вівторок, 14.05.2024, 15:34
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Друзі сайту
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright NTyagay © 2024